google-site-verification: googlec43df22e6a055bc7.html
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mi az a biokávé?

CaffeCaps
Mi az a biokávé? A „bio” kifejezést az EU egész területén jogilag meghatározzák.

EU-s szabány

A „bio” címkével ellátott termékeknek meg kell felelniük az EU biogazdálkodásra vonatkozó előírásainak. Ahhoz, hogy az EU biocímkéjét viselhessék, a termék összes összetevőjének ökológiai gazdálkodásból kell származnia. Kivételes esetekben akár 5% nem bio összetevőket is használnak, ha nem bio minőségben állnak rendelkezésre.

Az ökológiai gazdálkodás legfőbb prioritása a fenntarthatóság: A termelést felelősségteljesen és a természettel összhangban kell irányítani – a természeti erőforrásokat megőrzik, és így megőrzik a jövő generációi számára. Az ökológiai gazdálkodás ezért nagyrészt elkerüli a vegyi növényvédő szerek és műtrágyák használatát. Ez megakadályozza a méreganyagok bejutását a talajba és a talajvízbe. A genetikailag módosított növények használata szintén tilos. Ezen túlmenően, a termékek értékesítése előtt nem adhatók hozzá mesterséges tartósítószer, ízfokozó, aroma vagy színezék. Az ökológiai ellenőrző szervek ellenőrzik, hogy a gazdálkodók valóban betartják-e az ökológiai pecsét előírásait.

Kínálatunkban biokávék finom választékát találja, amelyeket nyugodt lelkiismerettel élvezhet: az ökológiai termesztésből származó kávé nem csak a környezetet védi, hanem különösen jó ízű is!

Miért bio?

Az ökológiai gazdálkodás igyekszik összhangba hozni a mezőgazdaságot és a természetet. Az olyan speciális termesztési módszerek, mint az ökogazdálkodás vagy a permakultúra, a növénytermesztést hivatottak közelebb hozni a természet növekedési mintáihoz, és így kevésbé terhelik a természetes körforgást. Az ökológiai termesztés során nem jutnak méreganyagok a talajba vagy a talajvízbe, mivel nem használnak műtrágyát. A műtrágyák gyakran tartalmaznak nitrogént, és üvegházhatású gázok kibocsátásához vezetnek.  Az ökológiai gazdálkodásban ezeket a lehető legalacsonyabb szinten tartják, és elősegítik a humuszképződést. Ezért a talaj jobban meg tudja kötni a szén-dioxidot, ami enyhíti a klímát. A vegyi adalékanyagok nélkül nem csak az éghajlat és a környezet védelme, hanem a kávé természetes íze is megmarad. Tiszta lelkiismerettel élvezze a természetes kávét, és próbálja ki a biokávéinkat.

Keresés