Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

WEBSHOPPAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK:

 1. Hogyan vásárolhatok kávéválasztékot és egyéb termékeket a caffecaps.hu webhelyről?

  A caffecaps.hu által kínált összes választék és termék online megvásárolható a caffecaps.hu oldalon az eljárást követve, amely lépésről lépésre elkíséri Önt a megrendelés teljesítéséig, a fizetésig és értékesítési részlegünkre történő benyújtásáig.
 2. Az Ön weboldalán szereplő árak már tartalmazzák az áfát?

  Igen, áraink mindig tartalmazzák az áfát.
 3. Milyen fizetési módok javasoltak és biztonságosnak tekinthetők a caffecaps.hu webhelyen történő termékek vásárlásához?

  Az ajánlott fizetési mód bankkártyás vagy előre fizetett kártyás fizetés, de lehetséges banki átutalással is. A tranzakcióhoz kért összes pénzügyi információt titkosított protokollal küldjük meg partnerbankjainknak, amelyek elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtanak távolról, harmadik fél hozzáférése nélkül.
 4. Promóciós kódom van Hogyan használhatom?

  A hírlevéllel együtt kapott promóciós kóddal a fizetési lépés során kedvezményt lehet igénybe venni a rendelés összegéből. A pénztárnál a kódhoz tartozó kedvezmény érvényesítéséhez illessze be a megadott helyre.
 5. Általában nem vagyok otthon munkaidőben, átvehetem termékeit közvetlenül a munkahelyemen?

  Természetesen a megrendelésen mindig lehetőség van olyan szállítási cím feltüntetésére (iroda, szomszédok, barátok stb.), amely eltérhet a számla címétől (például lakcím).
 6. Üzleti ajándékokat szeretnénk megvalósítani, lehetséges lenne kávéválasztékát, termékeit munkatársaink, munkatársaink tiszteletére megrendelni? Közvetlenül eljuttathatja őket ügyfeleinkhez?

  Örömmel tudunk gondoskodni vásárlói ajándékairól minden körülmények között, nem csak karácsonykor, hanem egész évben, még akkor is, ha szeretné különlegessé tenni találkozóit. Termékeink stílusos és ízletes ajándékok is lehetnek üzleti megbeszélések vagy céglátogatások után.
  Minden terméket közvetlenül szállíthatunk ügyfelei vagy alkalmazottai címére, vagy ha úgy tetszik, közvetlenül az Ön cégének szállítjuk. Csak hívjon minket, és mi örömmel segítünk kapcsolata javításában.
 7. Ha sérült csomagot kapok, mit tegyek?

  Ha láthatóan sérült csomagot kap a futárral, kérjük, utasítsa el azokat a feladónak, és mi gondoskodunk a visszaküldésről és a szállítás visszaállításáról.

  Ha az expedíció egynél több csomagot tartalmaz, de nem mindegyik sérült, ebben az esetben csak a sérült küldeményt kérjük visszautasítani a szállítmányozó számláján „áru ellenőrizetlen” felirattal. A caffecaps.hu ebben az esetben is beszedi a sérült csomag visszaküldését és cseréjét.

  A sérült csomaggal kapcsolatos minden szállítási költség a caffecaps.hu felelősségét terheli.
 8. Csak e-mailben válaszol, vagy telefonon is?

  A caffecaps.hu Ügyfélszolgálata mindig elérhető, és mindig örömmel állunk ügyfeleinkkel és partnereinkkel telefonos kapcsolatba. Kötelezettség nélkül felveheti velünk a kapcsolatot a +36 (30) 924 8126 telefonszámon.

 

 

KÁVÉKKAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK:

 
 1. Mi az a Lungo?
  A "Lungo" egy olasz eszpresszóváltozat, amelyben a normál eszpresszót kétszeres mennyiségű vízzel vonják ki. Valamennyi kapszulás kávé Lungoként is elkészíthető. A legtöbb gépen beprogramozhatja, hogy mennyi vizet kíván felhasználni az elkészítéshez. A klasszikus lungo körülbelül 110 ml vízzel készül. De különféle espresso és lungo kapszulák találhatók.
 2. Mi az a Ristoretto?
  A ristretto  az eszpresszó "rövidített" változata. Ugyanannyi kávéporból készül, de csak körülbelül feleannyi vízből. A ristretto még ízesebb és erősebb, mint egy eszpresszó. A rövid érintkezési időnek köszönhetően viszont kevesebb keserűanyag szabadul fel, így egy ristretto nagyon emészthető és gyomorkímélő.
 3. Miért kell előmelegítni a kávécsészét az eszpresszóhoz?
  Az eszpresszót hagyományosan kicsi, előmelegített vastag porcelán csészében szolgálják fel. Előmelegített csészében az eszpresszó nem hűl ki olyan gyorsan, és a krém jobban áll. Egy csésze előmelegítéséhez be a gépet, és várja meg, amíg felmelegszik. Engedjen forró vizet (kapszula nélkül!) a csészébe. Várjon egy percet, öntse ki a vizet a csészéből, és készítse el az eszpresszót.
 4. Honnan ismerem fel a jó krémet?
  A krém a megfelelően elkészített eszpresszón képződő habfej. Szórj cukrot a frissen főzött eszpresszóra. Ennek csak fokozatosan kell süllyednie - különben túl kevés lesz a krém, vagy nem működik az állaga. A teszthez biscottit is használhat.
 5. Mitől lesz jó a tejhab?
  Mint sok minden az életben, a tejhab is egyéni ízlés kérdése. Itt alapvetően a következők érvényesek: a tej magasabb zsírtartalma nagyobb stabilitást biztosít, és krémesebb eredményhez vezet. A felhasznált tej zsírtartalma legalább 1,5%. Csak hideg tejet lehet habosítani! A meleg tej ismételt habosítása nem működik. Ha a tej habzáskor túl forró lesz, a tejben lévő fehérjék megdermedhetnek. Ezért nem szabad túllépni a 60°C körüli maximális hőmérsékletet.
 6. Hogyan befolyásolja az eszpresszó a víz minősége?
  Egy jó eszpresszó elkészítésekor a víz minősége döntő szerepet játszik. A víznek frissnek és nem pangónak kell lennie, keménysége pedig 7 és 8°dH között van. Semleges pH-júnak is kell lennie. A csapvíz a legjobb eszpresszó készítéséhez. Lehetőleg ne használjon ásványvizet, mert abban nincs elég oxigén. Ez megakadályozza a savak és ezáltal a kávé aromáinak megfelelő kifejlődését. Az eszpresszó minőségét befolyásoló másik fontos tényező a víz mésztartalma. Ezért javasoljuk, hogy rendszeres időközönként vízkőmentesítse a kávéfőzőt.
 7. Mennyi víz kell az eszpresszó és a lungo kávékhoz?
  Egy eszpresszó elkészítéséhez körülbelül 5–10 g kávéport 25–40 ml vízzel készítjük. Ugyanannyi kávéból 110 ml vízzel készítünk egy lungot. A ristrettohoz 15-25 ml vizet kell használni.

Keresés